2 Ocak 2010 Cumartesi

YUKARI KARAKÖY YESIL TÜRBE

Rivayetlere göre (H.862. M. 1484) senelerinde dogdugu ve Horasan'dan geldigi sanilmaktadir. Soy itibariyle Zeynel Abidin Ogullarindan Bakir / Bakir'in oglu, Yahya / Yahyanin soyundan geldigi söylenmektedir.

Anadolu'ya gelerek Ankara'da Haci Bayram Dergah'inda ve Istanbul Fatih Külliseyinde Ilim tahsilinde bulunan Aliyyül Müslihiddin Hazretleri, Kastomonu'da meftun bulunan Seyh Saban-i Veli Hazretleriyle tanisip arkadas olmustur. (H.904. M. 1526) senesinde Istanbul-Ankara yolculugunda Bolu'nun Elmalik Köyü'nden geçerken büyük islam mutasavvifi Halveti Tarikati pirlerinden Seyh Tokat-i hazretlerinin dergahina ugrayarak 12 sene kalip Tokat-i Hazretlerine hizmette bulunduklari rivayetler arasinda yer almaktadir.

Sonra Seyh Aliyyül Müslihiddin Hazretleri, irsad nasihadde bulunmak üzere Çilimli Ilçesi Yukari karaköy'üne gönderilir. Buranin o günkü adi "Kokabelli" imis. Bu mubarek zat uzun bir süre burada insanlari Kur'an-a ve islama davet etmistir. Burada Vefat etmistir. Vefat ettigi yere türbesi yapilarak defnedilmistir.


kelebek
kelebek script

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder