2 Ocak 2010 Cumartesi

Düzce Kuzey Kafkas Kültür Derneği

Derneğimiz 27.08.1986 tarihinde Sn. Hikmet Neguç’un girişim ve çabalarıyla kurulmuştur. İlk faaliyetlerine içinde bir masa ve 6 sandalye bulunan 9 m2 bir bürodan başlayan Derneğimizin kurucuları Hikmet Neguç, Hikmet Yıldız, Nail Özbek, Sezgin Özcan, Yılmaz Dursun, Fettah Durmaz ve İlhan Ay’dır.


Şerefiye Mah. Uzunzade sokak Gönenç pasajındaki büroda yaklaşık 1,5 sene hizmet veren derneğimiz buradan Cedidiye Mah. Ankara Cad. Şerson Pasajı No:35 adresine taşındı.
Dernek 1990 yılının sonbahar aylarında tekrar adres değişikliğinde bulunarak daha geniş ve kullanışlı olan Cedidiye Mah. Celal Kasapoğlu Cad. No:10/B adresindeki yerine geçti.



Derneğimizin kiradan kurtularak bir mülk sahibi olması için 1993 yılında Düzce’de bir kampanya başlatıldı. Bu büyük çaplı dayanışma faaliyeti sonucunda Camikebir Mah. İstanbul Cad. Seyfi Seyhan İşhanı Kat:4 adresindeki mülk derneğimize kazandırıldı. Açılışı 3 Haziran 1993 tarihinde yapılan dernek binamız 17 Ağustos 1999 Gölcük ve 12 Kasım 1999 Düzce depremleri sonrasında kullanılamaz hale geldi. Deprem sonrası derneğimiz bir süre Ankara Caddesi Şerson pasajında kiralanan bir büroda zor şartlarda hizmet vermeye çalıştı.


Bu arada derneğimize kalıcı bir bina kazandırmak için alınan kara gereği mülkiyeti Bostanyeri Köyü ve Sarayyeri Köyü tüzel kişiliğine ait olan bir arsa her iki köyümüzün de katkılarıyla derneğe tahsis edilerek 2001 yılı başlarında inşaatına başlanıldı. 14 Temmuz 2001 tarihinde açılışı yapılan yeni binamızın eksiklerinin tamamlanması 2003 yılının sonlarına kadar sürdü. Derneğimiz şimdi Bostanyeri (Arapçiftliği) Köyünde faaliyetlerini sürdürmektedir.


kelebek
kelebek script

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder