2 Ocak 2010 Cumartesi

Beyköy Beldesi

Coğrafi Yapısı

Beyköy Düzce'nin güneyinde, 40 derece 15 dakika ve 41 derece 5 dakika kuzey enlemleriyle; 30 derece 29 dakika 32 derece 37 dakika dogu boylami arasinda, denizden 112 metre yükseklikteki düz bir arazide kurulmustur.Ortalama egimi % 0-10 arasinda olan Beyköy Beldesinin güneyinden Keremali Daglarindan dogup Efteni gölüne dökülen Ugur Suyu deresi geçmektedir.


Beldenin batisinda Duraklar, kuzeyinde Karaçali, dogusunda Büyükaçma, güneyinde Kutlu, Kaledibi, Çinardüzü köyleri, güneydogusunda Degirmenbasi, güneybatisinda Develi köyü yer almaktadir. Beyköy, arazi yönünden oldukça düz bir alanda kurulmus olmasinin yaninda yeralti kaynaklari bakimindan da zengin bir yapiya sahiptir.


Turizm

Düzce'ye 7 kilometre uzaklikta bulunan Beyköy Beldesi, gerek yerlesim alani, gerek cografi konumu gerekse dogal güzellikler ve imkanlari bakimindan gelecegi oldukça parlak görülen sirin bir beldedir. Beyköy, dogal güzellikleri ve yerlesim alani yönüyle gelecekte bagli bulundugu Düzce ve yöresinin kaderini degistirecek özelliklere sahip.

Beyköy'ü farkli kilan en önemli özelligi gelecegin TURIZM ve SANAYI gibi farkli görülen iki olusuma bagli olmasi. Beyköy'e bu ayricaligi saglayan özelliklerin basinda, beldeyi çevreleyen daglar ve ormanlik alanlarda gizlenen essiz güzellikleri, tabiat harikalari ve tabii ki bu güzelliklerin beraberinde getirecegi turizm potansiyeli geliyor. Beyköy ve turizm denince akla ilk gelen yer ise; Düzce'nin de sembolü haline gelen Tabiat Harikasi Samandere Selalesi oluyor.

Samandere ile birlikte, bir ucu Abant'a kadar ulasan bir zincirin halkalari gibi birbiri ardina siralanan Odayeri Yaylasi, Kocayayla, Sirikli Yayla, Torkul Göleti, Derdin Kaplicasi ve asirlik ormanlarin süsledigi tabiat köseleri ile Beyköy; yayla turizmi ve doga sporlarinin merkezi olmaya aday bir belde.



kelebek
kelebek script

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder