1 Ocak 2010 Cuma

Fakilli Magarasi



Akçakoca'nın Fakıllı Köyü'nde bulunan Fakıllı Mağarası'na gitmek için Çuhallı çarşısından, itfaiye ve cezaevi güzergâhını takip ederek çevre yolu köprüsü altından geçerek köy merkezine ulaşılıyor. Cami yanından ilerleyip kahveyi geçince aracı bırakıp sağ yokuşu gösteren amatör tabela doğrultusunda iniyorsunuz. Mağara girişinin sağ üst bölümde mağarayı aydınlatan şalter bulunuyor.

Mağaranın bekçisi yok. Bu nedenle şalteri far ederseniz, mağarayı aydınlatıp gezebilirsiniz. 15 m.lik bir girişin ardından ıslak, hatta su akan engebeli zeminde yürüyor, eğiliyor, bazen de ördek yürüyüşü yaparak galeriden galeriye geçiyorsunuz.

150 m.si gezilen mağarada bulunan sarkıt ve dikit oluşumlarıyla hayranlık topluyor. Beyaz oda denilen sütunların bulunduğu oluşumlar ilgi çekiyor. Uzunluğu 1500 m. olan mağaranın tamamı gezilemiyor, yetkililerin ilgisine ihtiyacı olduğu görülüyor!

Mağarada astım problemi olanlar için bir bank bulunuyor. Alçak yerlerde başınızı vurmamaya, ıslak taşlarda kayıp düşmemeye dikkat!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder