2 Ocak 2010 Cumartesi

Düzce'de Rafting

Adrenalin Tutkunları için Rafting Büyük Melen’de Rafting

Adrenalin tutkunları, macerayla eğlenceyi bir arada yaşamak isteyenler Büyük Melen’de Rafting yapıyor.
Cumayeri ilçesinden 3 km. uzaklıkta, Dokuz Değirmen Köyü’ndeki Büyük Melen Çayı kıyısında rafting başlangıç noktasında yer alıyor. Özellikle şubat ve haziran ayları rafting için doğru dönemler. 2003 yılında 15-22 Nisan, Turizm Haftası’nda Türkiye 2. Rafting Şampiyonası düzenlenmiş. Her yıl ortaöğretim ve yüksek öğretim gençlerinden oluşan gruplarla yarışmalar yapılmaktadır. Valilik, raftingle ilgili gerekli çalışmalara destek vermiş ve alt yapı hazırlanmış. Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü Rafting ve Konfederasyonu burayı pilot bölge ilan etmiş.


Resimlerin Görüntülenmesine İzin Verilmiyor
Resimleri Görebilmek İçin Üye Ol veya Giriş Yap

Orta zorlukta ve boyu 1 m.yi geçmeyen dalgalarıyla, rafting’e uygunluk açısından 3. derecede bir parkura sahip olan Büyük Melen’de tecrübesi olan, olmayan herkes bu sporu yapabiliyor.
Parkur, Cumayeri İlçesi Dokuzdeğirmen köyünden başlıyor, Beylerköyü’nde son buluyor. Rafting’in toplam uzunluğu 12 km. ( Rafting yapılan çayların zorluk dereceleri için bu bilgiyi vermekte fayda var: 1 derece en kolay, 6 derece geçilmesi imkansız olan parkurları ifade eder.)
Parkurun başlangıç ve bitiş noktalarındaki tesislerde, spor sonrası keyifle dinlenebilir, başta balık ve mezeler olmak üzere son derece lezzetli bir yemek yiyebilirsiniz.


Resimlerin Görüntülenmesine İzin Verilmiyor
Resimleri Görebilmek İçin Üye Ol veya Giriş Yap

Ekip çalışmasını gerektiren Rafting sporunu yapmak istiyorsanız bu konuda hizmet veren bir çok seyahat acentası var. Genellikle günübirlik düzenlenen turlarda ihtiyaçlarınız bir paket program dahilinde çözümlenmiş oluyor. Özellikle ekipman ve giysiler acentalar tarafından temin ediliyor.
14 yaşından büyük, astım, kalp problemleri ya da hamilelik gibi önemli bir sağlık problemi bulunmayan herkesin yapabileceği bir spor olan rafting turlarında her botta tecrübeli en az bir de nehir rehberi bulunuyor.


Resimlerin Görüntülenmesine İzin Verilmiyor
Resimleri Görebilmek İçin Üye Ol veya Giriş Yap

Melen’de Rafting yapmak isteyenler için "hatırlatmalar"
• Mayo, ıslanabilir spor ayakkabı, yün çorap ve eldiven ve rüzgarlık almayı sakın unutmayın.
• Melen’de rafting için tecrübe gerekli değil, sadece yüzme bilmeniz yeterli.
• Rafting öncesi sağlık kontrolünden geçmekte fayda var, acentalar astım ve kalp hastalarının bu sporu yapamayacakları konusunda uyarıyorlar.



kelebek
kelebek script

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder